Reklamespot for Middelfart 2021

Hindsgavl 1921 -2021

Langt op i tiden tilhørte halvøen Hindsgavl krongodset. Senere – efter svenskekrigene – blev godset solgt til privat eje. I 1921 købte Middelfart halvøen, som i dag er en hovedhjørnesten i Naturpark Lillebælt. I år fejrer Middelfart jubilæeet.

Siden 1200-tallet har der været livlig aktivitet på Hindsgavl Halvø. Dengang var halvøen kongens, og borgen Hindsgavl blev opført som et led i kontrollen over området. Efter en storm rev dele af borgen ned i 1694, blev den opgivet og solgt.

I 1745 overtog Basse Fønss-familien området, og de forblev ejere af herregården Hindsgavl i fem generationer. Grænsen mellem Hindsgavls- og Middelfart bys jorde var knivskarp, men for hundrede år siden – i 1921 – blev grænsen brudt. Middelfart opkøbte herregårdens jorde, og i dag danner halvøen en fantastisk ramme om forskellige natur- og kulturoplevelser.

I årets udstilling sætter Middelfart Museum fokus på Hindsgavlhalvøen – og de fantastiske historier, der hører til. Fra krige og fredsslutninger, over herregårdslivets iscenesættelse og forholdet mellem herskab og byfolk, til nutidens brug af området.

Arrangementet er en del af fejringen #hindsgavl100.

VISIT:

Halvøen – Historie, Kultur og Natur på Hindsgavl Halvøen
Middelfart Museum
Årets særudstilling
Åben fra 20.05.2021 til 23.10. 2021
Tirsdag til lørdag kl. 11-17.

Følg med og se alle de spændende aktiviteter du kan tage del i
Hindsgavl100