Pandekager af bygmel © Simply Recipes

Bygpandekager

Bygpandekager hører med til et godt kjørmesgilde, som vi fejrer kyndelmissekvæld den 2. februar. Nedenfor følger en god opskrift fra Frilandsmuseet.

Ingredienser

Vinterlandskab med hegn. En af vinterens opgaver var at sætte hegnene i stand. Foto: Public Domain
Vinterlandskab med hegn. En af vinterens opgaver var at sætte hegnene i stand. Om aftenen stod den så på pandekager. Foto: Public Domain

20 g gær

6 dl mælk

500 g bygmel

2 piskede æg

1 spsk. puddersukker

½ tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt herefter bygmel, æg, puddersukker og ½ tsk. stødt kanel i dejen. Rør det hele sammen og stil det til hævning et lunt sted i 2 timer.

Efter hævning bages pandekagerne på en varm pande i svinefedt til de er sprøde (man kan godt bruge smør).

Pandekagerne serveres med sirup – eller stegt æbleflæsk, grønlangkål, bondeøl og porsesnaps.

KILDE:

Historisk Mad og Kokkepigens Blog